Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wil je je houding verbeteren, of ben je moe en heb je last van nek- en rugpijn? Heb je last van stress?

Laat dan Guy Hamaekers, de uitvinder van de BackMitra®, en Tsafi Nelken, een meester in Tai-Chi en Qigong, jou tijdens deze workshop op weg helpen bij het verbeteren van je lichaamshouding en het versterken van je rug.

Workshop

In deze workshop gebruiken wij de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met Tai-Chi en Qigong oefeningen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken.
Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn, van lichtheid en geluk.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.

BackMitra®

Door de BackMitra® te gebruiken begin je druk uit te oefenen op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is.  Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.
Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Tai-Chi & Qigong

Het meest herkenbare van de Tai-Chi & Qigong trainingen zijn de opeenvolgende bewegingen die in elkaar overvloeien in een langzaam en gelijkmatig tempo. Elke beweging heeft een positief effect op de gezondheid en wordt ook toegepast in de zelfverdediging. Daarnaast wordt iedere oefening in meditatieve beweging uitgevoerd. Daarom is Tai-Chi & Qigong ook wel bekend als meditatie in beweging. In de basis van de Tai-Chi vindt men het Yin-Yang principe, alsook de vijf elementen van de Chinese geneeskunde (vuur, hout, aarde, water, lucht). Het is een vorm van gelijkmatige lichaamsbeweging om spieren, het skelet en interne organen te versterken en de houding/balans, geestelijke vermogens te verbeteren.

Guy Hamaekers

Guy Hamaekers BackMitra terapist trainerGuy is mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst beoordeelde yoga-docenten trainingscentra in Mexico. Samen met Brigitte Longueville heeft hij dit bekende yoga vakantieoord aan de kust van de Stille Oceaan gebouwd. Hier was hij aan de basis van de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen voor gebruik in Restoratieve Alignment yogalessen en in 2004 ontwierp hij de BackMitra®. In datzelfde jaar werd een patent aangevraagd. Sinds deze beginjaren onderging de BackMitra® verschillende verbeteringen en vandaag de dag is de BackMitra® voor yogadocenten over de hele wereld – van Canada tot Chili en de Verenigde Arabische Emiraten tot Zweden – een belangrijk hulpmiddel in hun lessen om leerlingen te helpen leniger te worden, hun wervelkolom in alignment te brengen en hun lichaamshouding te verbeteren. De BackMitra® wordt vaak gebruikt in therapeutische sessies om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatormanchet-letsel en de zgn. ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren. Momenteel woont hij samen met zijn partner Judith González in België waar zij hun eigen bedrijf BackToolz hebben, waarin de BackMitra® geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd wordt. Met enthousiasme geeft Guy trainingssessies aan yogadocenten en lichaamstherapeuten over hoe ze de BackMitra® kunnen integreren in hun lessen en therapie-sessies.

Tsafi Nelken

tsafi-nelkenTsafi is opgegroeid in Israël en zijn sportieve carrière begonnen als atleet waarmee hij als derde geëindigd is op de Joodse Olympische spelen in 1985. Hij begon met het leren van de Tai chi & Qigong vorm van de Chinese meester Cheng Man-ch’ing waarna hij zich verder is gaan verdiepen in deze vorm in Tailand in 1993. Hier leerde hij bij de eerste Amerikaanse leerling van Cheng Man Ch’ing. Met deze ervaring in Tai-chi chuan & Qigong heeft Tsafi in 1997 in de ashram van Osho (India) les gegeven aan vele van de volgelingen van Osho in ruil voor diverse studies o.a. voetreflexmassage. In 2003 heeft hij zijn certificaat voor Cranio Sacraal massages behaald aan de “Osho University” in Amsterdam. De afgelopen 15 jaar heeft Tsafi in Nederland gestudeerd bij de Tai-Chi & Qigong grootmeester Jo Weyden en neemt af en toe zijn lessen waar.

Deelname

Deelname aan deze 3 uur durende workshop bedraagt € 45,-

Een kadootje van ons voor jouw rug!

Schrijf je in vóór 17 maart en krijg bij deze workshop een GRATIS BackMitra t.w.v. € 29,95 🙂