Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wil je je houding verbeteren, heb je het gevoel dat je schouders naar voren staan? Of heb je last van nek- en rugpijn?

Guy Hamaekers, de uitvinder van de BackMitra®, laat jou in deze workshop kennismaken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de rug.

Wat is de BackMitra®?
De BackMitra® is een tool om de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren, waardoor de onderliggende spieren de kans krijgen te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Waarom?
Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. (Door bijvoorbeeld een zittend beroep, veel voorwaarts werk, uren aan het stuur, de computer of op de smartphone.) Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Wat te verwachten in de workshop?
In deze workshop leer je oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom, schouders en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische yogahoudingen. Je leert stress patronen los te laten en we nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken.

Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn, van lichtheid en geluk.

Voor wie is deze workshop?
• Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
• Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan, zowel beginners als gevorderden.
• Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.

Wie is Guy Hamaekers?
Guy is mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst beoordeelde yoga trainingscentra in Mexico. Samen met Brigitte Longueville heeft hij dit bekende yoga vakantieoord aan de kust van de Stille Oceaan gebouwd. Hier ontwikkelde hij in 2004 de BackMitra®. De BackMitra® wordt intussen wereldwijd door yogadocenten gebruikt in therapeutische sessies om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, frozen shoulder, rotatorcuff-letsel en de zgn. ‘tekst- nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.
Inmiddels woont Guy weer in België waar zijn bedrijf BackToolz de BackMitra® produceert en wereldwijd distribueert.
Guy geeft zijn workshops met veel enthousiasme en uiteraard een gedegen kennis van zaken.

Praktisch:
Voor deze workshop van 2,5 uur betaal je 35 euro inclusief leengebruik van de BackMitra®.
De plaatsen zijn beperkt, dus het is noodzakelijk een plekje te reserveren via [email protected] – je inschrijving vervolledig je door naast het sturen van een mailtje, ook het cursusgeld van 35 euro over te schrijven op onze rekening BE69 0017 7707 6978 op naam van KN Yoga Life met vermelding van je naam en de mededeling WS BackMitra.

Nadien verder oefenen met je eigen BackMitra®?
Op de dag van de workshop zal je de BackMitra® ook kunnen aanschaffen! Aankoopprijs is 30 euro. Voor de versie mét kussentje betaal je 55 euro.

Een workshop waar we absoluut naar uitkijken!
K+N
Guy