Wij zijn zeer verheugd om te kunnen aankondigen dat Brigitte Longueville opnieuw een yoga docentenopleiding in Europa zal geven. Deze keer in haar geboortestreek Oost-Vlaanderen in België.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”cover” cycle_interval=”8″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Een docentenopleiding volg je om verschillende redenen en op verschillende momenten in je leven. Of het nu gaat om het versterken van je bestaande yogapraktijk, het verdiepen van kennis over de ‘alignment’ van het lichaam, of het opbouwen van zelfvertrouwen en kennis om een volwaardig leraar te worden – een opleiding tot yogaleraar is een ervaring die jouw leven zal transformeren.

“Dit is een unieke kans om te kunnen leren van deze ware yoga-meester, gespecialiseerd in zowel restoratieve als therapeutische yoga!”

Een gebalanceerde mix van restauratieve en therapeutische yoga laat je dieper in deze materie duiken: het begrijpen, het ervaren, en het voelen van een yogapraktijk als geheel. Met een duidelijke nadruk op de gezondheid en alignment van de wervelkolom zorgt Brigitte’s benadering ervoor dat elke student zich op zijn of haar lichaam afstemt en een dynamische persoonlijke groeiproces doormaakt. Tevens zal je leren hoe je tijdens het beoefenen van yoga jouw eigen lichaam kan beschermen en hoe je anderen helpt om problemen te voorkomen en genezen.

Restauratieve Yoga
Leren om de wervelkolom te ontspannen en te versterken is de basis voor een sterke yogapraktijk en het fundament van gezonde dagelijkse bewegingen. Problemen in de wervelkolom ontstaan vaak door herhaling in foutieve, compenserende bewegingen, verminderde mobiliteit, stress, en als gevolg van een sedentaire, moderne levensstijl (te veel zitten, te lange computertijd en uren rijden aan een stuk). Als gevolg van deze activiteiten kan de wervelkolom zijn gezonde curven verliezen. Door de wervelkolom te laten terugkeren naar zijn oorspronkelijke basis van kracht en natuurlijke curven beïnvloeden we niet alleen onze houding, maar ook het zenuwstelsel, weefsels, botten en het algehele welzijn van ons lichaam.
Het overbrengen van deze kennis aan jouw (toekomstige) leerlingen draagt bij aan een positief keerpunt in hun leven. In het nastreven van een bewuste aanpak van Restauratieve Yoga bieden wij een diepgaande studie in asana, pranayama en meditatie. Door verder te gaan dan louter een fysieke benadering van yoga, proberen we onze studenten yoga te laten ervaring als een holistische filosofie.

Leren vanuit het hart
De docentenopleiding van het Solstice Yoga Center benadrukt dat je eerst tot een breder en dieper inzicht dient te komen alvorens je ook werkelijk lessen kunt geven. Met het aanbieden van dagelijkse instructies en oefeningen in de kunst en wetenschap van yoga krijgen studenten de mogelijkheid om ervaring op een diepgaand, persoonlijk niveau op te doen. Je wordt uitgenodigd om, zoals Brigitte het zegt, “ontspanning als oefening” te zien. Dit is dé kans om te stoppen met het doen van yoga – een doelgerichte benadering van yoga die studenten onnodig gespannen maakt en de focus op het werkelijke doeleinde verliest. Onder Brigitte’s begeleiding wordt je een alternatieve aanpak geboden waarin je leert jouw lichaam en geest te ontspannen – het ervaren van yoga. Hierdoor kan je eindelijk in de optimale staat komen om de volledige dynamische energie van een asana te realiseren en te ervaren.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”12″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

In onze docentenopleiding speelt anatomie een belangrijke rol. Wij bieden studenten de kennis die nodig is om asana te koppelen met bepaalde delen en functies van het lichaam. Dit is niet alleen gerelateerd met hoe houdingen aanvoelen op individueel niveau, maar ook hoe de houdingen betrekking hebben op het niveau van het lichamelijke bewegingsapparaat (spier-skelet systeem). Onze methodologie is gebaseerd op groepswerk. We leren en oefenen samen. Waarneming is daarbij een belangrijk deel van het leerproces. Met alerte observatie leren leerlingen om zichzelf en medestudenten te corrigeren om de juiste alignment in een asana te bereiken. We observeren anderen en onszelf om te leren hoe ons lichaam in bepaalde houdingen reageert en hoe we tot alignment kunnen komen, zelfs in de meer uitdagende asanas. Na een succesvolle afrondingen van de docentenopleiding zal elke student zelf les kunnen geven, puttend uit de kennis en middelen die zijn vergaard in de tijd die wij gezamenlijk hebben doorgebracht.

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.
Er zijn op dit moment geen plaatsen meer beschikbaar.

Een 200-uren opleiding volgens de Yoga Alliance RYT200 standaard
Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een certificaat waarmee je je bij Yoga Alliance als RYT200 leraar kan registreren.
De verschillende onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn: onderwijs-metodologie, anatomie,asana, pranayama, meditatie, Restorative Alignment, therapeutische yoga, restoratieve yoga, yoga filosofie, werken en lesgeven met de BackMitra®, Yin yoga, practicum lesgeven.

Gastleraren
Als gastleraren zijn Martyn Hoogstra, Isabel Dobbelaere en Guy Hamaekers  uitgenodigd. Martyn verzorgt het onderricht in yogafilosofie, Isabel geeft in de eerste vier modules Yin-yoga en Guy geeft een kursus over het werken en lesgeven met de BackMitra®.

Lessen yogafilosofie door Martyn Hoogstra
VYASA, een incarnatie van de God Vishnu, en de auteur van het grote Indiase Epos de Mahabharata, leert ons dat “Yoga uitsluitend gekend kan worden door Yoga” Alleen door constante beoefening gloort een geleidelijk inzicht. De Yogaleraar zelf zal een lichtend voorbeeld dienen te zijn voor zijn studenten, in de dagelijkse beoefening van Meditatie(introspectie), Asana (stabiele positie), Pranayama, (beheersing van levenskracht),  Mudra & Bandha (energie manipulaties) en Kriya & Dhauti,(Reinigingstechnieken) & Ekagrata (concentratie). Voortgedreven door de buitengewone kwaliteiten van mijn leraren heb ik mij de afgelopen ruim dertig jaar kunnen bekwamen in de beoefening van deze Yogatechnieken en tevens in de kunst van het lesgeven. De Kunst van Overdracht van Kennis. Ik stel hoge eisen aan mijn leerlingen, en beoog daarin naast het volkomen beheersen van alle Hatha Yogatechnieken het cultiveren van ‘Maitra Karuna Mudito Upekshanam’  Liefde en Vriendelijkheid Mededogen en Gelijkmoedigheid als basishouding in het leven.

Gedurende 3 uur in elk van de 5 modules, in totaal 15 uur.
Module 1: De Yoga in Historisch Perspectief (De Veda’s en de Upanishaden).
Module 2: De Yoga Sutra’s van Patanjali.
Module 3: Yoga & Boedhisme, Karma & Dharma, Bhagavad Gita.
Module 4: De Tantrische wortels van Hatha Yoga/ Exotische Technieken.
Module 5: Chakra Filosofie & De Zeven Staten van Bewustzijn.

Leskalender
De opleiding bestaat uit 5 modules:

Module 1 – 25, 26 en 27 mei
Module 2 – 22, 23 en 24 juni
Module 3 – 27, 28 en 29 juli
Module 4 – 24, 25 en 26 augustus
Module 5 – 22, 23, 24, 25, 26 en 27 september*

De eerste 4 modules vinden plaats bij Puur-Yoga te Maldegem, de 5e module in het wonderschone Chateau Frandeux in de Ardennen.

Uurrooster bij Puur-Yoga (Module 1 t/m 4)
Vrijdag van 17 uur tot 22 uur (incl. theepauze).
Zaterdag van 8.30 uur tot 19 uur (30 min. pauze en 1,5 uur lunch).
Zondag van 8.30 uur tot 18 uur (30 min. pauze en 1 uur lunch).

Prijzen
De prijs van de opleiding is € 2900,-
(bij volledige betaling vóór 31 januari geldt een korting van € 100,-)
Bij de prijs is inbegrepen:

  • 4 modules in Maldegem + 1 module in de Ardennen
  • Verblijf + maaltijden tijdens de 5 dagen + 5 nachten te Chateau Frandeux
  • RYT200 certificaat** + BackMitra® Foundations certificaat.
  • Al het lesmateriaal is van jou zodat je thuis ermee aan de slag kan: binders, hoofdstandbankje, backbend boog + lange strip, vilten hoofdstand mat + katoenen hoes, BackMitra®

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

  
Voor meer informatie en reserveringen neem contact op met Isabel Dobbelaere

 

* Verblijf van 5 nachten. Aankomst 25 september in de vroege namiddag, avondeten is inbegrepen. Vertrek op 30 september in de vroege namiddag, ontbijt en lunch zijn inbegrepen.
** Dit certificaat is geldig voor registratie bij Yoga Alliance als RYT200 leraar.