De BackMitra® – een hulpmiddel voor yogadocent en -leerling

Als yogadocent krijg je te maken met leerlingen die allemaal om verschillende redenen naar jouw les komen; de een wil leniger of sterker worden, de ander wil minder stress in zijn of haar leven, de lichaamshouding verbeteren, meer energie of werken aan verbetering van een klacht of aandoening. Een combinatie van deze dingen is natuurlijk ook mogelijk.

Om al deze leerlingen te geven wat ze willen is voor jou als leraar een enorme uitdaging.

Stel je nu eens voor dat je een hulpmiddel ter beschikking zou hebben waarmee je hen kan helpen om hun doelstellingen te bereiken. Hoe mooi zou dat zijn?

 

Wat kan de BackMitra doen voor jouw leerlingen?

Lichaamshouding verbeteren

Door druk uit te oefenen op de wervelkolom en dit met regelmaat te doen kan de houdingsstructuur ervan veranderd worden. Na verloop van tijd wordt een nieuw patroon in het lichaam geankerd en de lichaamshouding verbetert.

Leniger worden

Door de natuurlijke krommingen van de wervelkolom te herstellen krijgen de oppervlakkige spieren van de rug de kans om zich te ontspannen en wordt de rug weer een functioneel geheel; de bewegingsvrijheid van vooral de bovenrug en schouders neemt toe.

Core-spieren versterken

De oefeningen met de BackMitra zijn deels gericht op het activeren en versterken van de core-spieren. De gehele lendengordel wordt verstevigd en vormt op die manier een bescherming tegen het overbelasten van de onderrug.

Ademruimte vergroten

Doordat de bovenrug terugkeert naar zijn natuurlijke kromming en de schoudertoppen naar achteren bewegen krijgt de borst de kans om te openen. Op die manier vergroot de ademruimte en kan een functioneel ademhalingspatroon opgebouwd worden.

 

BackMitra yoga weekend B&B arrangement

Stress-reductie

Door de druk op de wervelkolom wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd; de zgn ‘relaxation response’. In deze rust-modus kan het lichaam zich regenereren en stress ontladen.

Therapeutisch hulpmiddel

De BackMitra kan worden ingezet om condities zoals spit (lumbago), beginnende hernia, ischias, atypische rugklachten, scoliose, problemen met de rotatoren manchet, gerectificeerde curve van de nek (tekst-nek, sms-nek) en andere -aan een verkeerd houdingspatroon gerelateerde- aandoeningen te voorkomen of te verbeteren.

Prop voor Restorative Yoga

Door het werken met de BackMitra wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd waardoor dit hulpmiddel uitermate geschikt is om tijdens restorative yogalessen gebruikt te worden.

Zelfstandig te gebruiken

Jouw leerlingen kunnen er thuis zelfstandig mee aan de slag en kunnen op die manier hun doelstellingen makkelijker bereiken. Dagelijks kort oefenen heeft immers een veel groter effect dan één maal per week een paar uur.

Ben je geïnteresseerd?

Doe eens mee aan een workshop!

Doe eens mee aan een workshop en maak vrijblijvend kennis met de BackMitra om zo te beoordelen wat dit hulpmiddel voor jou en jouw leerlingen zou kunnen betekenen.

Een BackMitra workshop in jouw studio?

Zou je graag een BackMitra workshop in jouw studio hosten? Neem dan contact met ons op, dan prikken we z.s.m. een datum.

Een sprong in het diepe

Na deelname aan een BackMitra® Trainer opleidingsdag weet je alles wat er te weten is om op een verantwoorde manier met dit hulpmiddel les te kunnen geven.

 

Yogales met de BackMitra | Online

29 januari @ 09:00 - 10:15 CET

Yogales met de BackMitra | Online

1 februari @ 18:30 - 19:45 CET

Yogales met de BackMitra | Online

1 februari @ 20:00 - 20:15 CET