verbeteren lichaams-houding
Lisa Bishop
Uitstekend! Ik heb me nog nooit zó lekker in mijn lichaam gevoeld sinds ik een kind was. Het helpt echt bij mijn houding na een lange sessie tuinieren of op de computer. Je zou kunnen denken dat het een beetje aan de dure kant is, alleen voor een stuk schuimrubber, totdat je je realiseert hoeveel het je rug eigenlijk helpt, zoals niets anders dat ik heb meegemaakt. Het absoluut elke cent waard. Iedereen zou er een moeten hebben!!
verbeteren lichaams-houding
Claudia M.
Geverifieerde klant
Een paar weken geleden was ik in Mexico en na vele jaren weer begonnen met yoga. Daar werkte ik voor de eerste keer met de BackMitra. Ik vind het fantastisch!!! De service was perfect, heel erg bedankt!
an important tool in mobilizing my shoulder
Alexandra Vigh
Een absolute must voor iedereen die zich zorgen maken over een gezonde wervelkolom! Of je nu een kantoormedewerker bent die worstelt met rugklachten of een professionele atleet die op zoek is naar ontspanning van de rugspieren. Het heeft me veel geholpen en als een belangrijk hulpmiddel gediend bij het mobiliseren van mijn schouder, het loslaten van een langdurig aanhoudende contractie in mijn trapeziusspier en het verlichten van rugpijn.
Loes Meijer - een echte BackMitra fan!
Loes Meijer
Ik kan niet leven zonder de BackMitra. Als ik pijn in mijn rug heb, dan helpt de BackMitra om mijn pijn te verhelpen en omdat ik mijn houding wil veranderen, lig ik er om de dag en soms elke dag wel op! Ik heb een kromme bovenrug, die wil ik graag weer rechter! Dat is mijn motivatie! Bovendien, ik ben 66 jaar, heb ik de oefeningen op de BackMitra nodig, zodat ik zonder pijn mijn werk kan doen: ik maak schoon en ik werk op een moestuin. Dus ik ben er heel erg blij mee. Door erop te liggen, wordt mijn nek, schouders en rug lekker (weer) los. Ik vind het superprettig dat het eenvoudig is, ik rust er ook op uit....!!!! Ik wil een groepje starten, om mijn ervaringen te delen. Vandaar dat ik deze cursus ga doen! Ik verheug me! Read more
Marianne Kistenkas
Marianne Kistenkas
Bijna gepensioneerd
Heb erg genoten van de workshop met de Back Mitra. Mijn rug voelde echt heerlijk los en pijnvrij na afloop. Gebruik m elke dag 2x 5 minuten en ik merk echt veel verschil. Dankjewel Guy voor deze prachtige uitvinding. Ben er super blij en tevreden mee!
My mom has a rounded upper back
Jenn Sturiale
Ik heb zojuist de BackMitra bij mijn ouders (midden 70) geïntroduceerd en ze zijn zo onder de indruk dat ze er een gaan bestellen. Mijn moeder heeft een nogal bolle bovenrug en dus moesten we een kussen gebruiken voor haar comfort. Ik wist niet dat je een echt BackMitra-kussen had ontwikkeld - het is perfect! Een gewoon kussen was te wankel en dit lijkt precies wat nodig is om haar de juiste ontspanning en strekking te geven. Bedankt voor alles wat je doet en alles wat je hebt gedaan om de wereld een betere plek te maken.
Bianca Franettovich
Vanaf het moment dat ik mijn backmitra ophaalde bij het postkantoor vond ik 'm geweldig... Ik waardeer het handgeschreven kaartje en het leuke hummusrecept. Ik heb er in het weekend al zoveel uitgehaald en ik denk dat het een goede investering was. Ik heb een kantoorbaan en gebruik 'm wanneer ik thuiskom, 't geeft me zoveel verlichting en een geweldige release. Ook het feit dat Alex er is om me te onderwijzen en te begeleiden met nog meer oefeningen dan die in de brochure en het online materiaal is erg nuttig.
is dit een hulpmiddel om groter te worden - De MackMitra
Marieke te Plate
Guy is een rustige, deskundige trainer! Fijne oefeningen, relaxed tempo! De BackMitra heb ik aangeschaft. Na een dag computeren zijn de oefeningen een weldaad voor schouders en rug! Ik kan niet wachten tot ik 2 centimeter gegroeid ben!
verbeteren lichaams-houding
Addy van Gilst
Ik heb al 14 jaar schouderklachten. Mijn rechterschouder staat niet zoals het zou moeten. De osteopaat heeft zelfs met hamer en beitel (echt waar) daar geen verandering in kunnen brengen. Na 1 maand, 3x per week met de back mitra oefenen voel ik al zoveel verandering in schoudergordel. Ik ga nu ’t gebruik uitbreiden naar dagelijks. Proces is nog in volle gang!
verbeteren lichaams-houding
Machteld Licht
De workshop werd rustig opgebouwd wat ik heel prettig vond, Guy gaf helder en duidelijk uitleg waardoor de oefening heel goed te volgen waren. Erg fijn dat hij of Mariel langs kwamen om te kijken of er iets gecorrigeerd kon worden. En wat een ontdekking, deze Back Mitra. Mijn ruggenwervels voelde na een dag nog warm aan en de last in mijn schouder was duidelijk minder. Ook de folder en oefeningen erna per mail helpen om dit nu regelmatig thuis te doen. Een mooie aanvulling op yoga, dit voelt voor mij meer als oefentherapie. Waardevol dus en dank Guy!!
Mijn mening over de BackMitra recensie / review
Gerrit Frederiks
Gepensioneerd
Met een afwijking in mijn wervelkolom en minder goede lichaamshouding bij tijd en wijle behoorlijk last van mijn rug. Via een tip van mijn yoga-lerares een workshop Backmitra gevolgd. Guy geeft zeer prettig les en komt rustig, zelfverzekerd, ervaren en deskundig over: een grote mate van rust zong in de ruimte door en in die sfeer kon ik goed ‘voelen’ en leren hoe dit prachtige stuk gereedschap te gebruiken. Dat is ook nodig natuurlijk. De oefeningen waren goed te doen; het effect is (achteraf) dieper en pittiger dan ik had verwacht. Nog wat extra pijntjes her en der opgelopen maar dat hoort er bij als je wat ten goede wilt veranderen. Intussen met de ‘daily practice’ een paar weken bezig en voor mij is het verschil al merkbaar. Ik heb al veel minder last en ben me bewuster van mijn houding en wat mijn lijf me te vertellen heeft. Dit alles geeft me meer rust en vertrouwen voor de toekomst. Wat een ontdekking!! Read more
Odile S.
Via een collega raakte ik in contact met de BackMitra. Nieuwsgierig naar de werking ervan heb ik me opgegeven voor een workshop. Guy begon met de vraag: "Wie is er vaak moe en zou wel wat meer energie willen ervaren?" Bijna alle handen gingen omhoog. Wetende dat een juiste houding van je wervelkolom ervoor zorgt dat de energie optimaal kan doorstromen, valt het niet altijd mee om gewoontehoudingen te doorbreken. De openende oefeningen op de BackMitra werden afgewisseld met versterkende oefeningen. Samen vormen ze een goede basis om je houding te veranderen. Guy gaf de oefeningen met veel aandacht en zorg. Hoewel de oefeningen op de BackMitra subtiel zijn, werken ze diep door. Het geeft je net dat zetje om je wervelkolom te corrigeren. Na afloop ervaarde ik duidelijk meer ruimte in mijn borstkas. De BackMitra lijkt me een waardevolle aanvulling bij de voorbereidende oefeningen in een yogales. Read more
hristinka-malarska
Christina Malarska
De BackMitra is de beste vriend van mijn wervelkolom en al mijn vrienden en leerlingen zijn er helemaal weg van! Voor mij persoonlijk was het een ongelooflijke ontdekking. Omdat ik tien jaar eerder de diagnose reumatoïde artritis kreeg, is de kwaliteit van mijn dagelijks leven soms best moeilijk. Als mijn schoudergewrichten ontstoken zijn, is de enige verlichting die ik onmiddellijk kan krijgen, dat ik mijn rug op de BackMitra laat rusten. Ook het dagelijks ermee oefenen helpt me om het bewegingsverlies dat normaal gesproken voor mensen met RA optreedt, te voorkomen. Ik gebruik de BackMitra nu al 6 jaar in mijn lessen; normale yogalessen, speciale BackMitra-lessen, workshops en therapeutische privé-sessies. De feedback van de studenten is elke keer erg indrukwekkend. Ze genieten van een grote verbetering van hun lichaamshouding, verlichting van pijn en spanning in de bovenrug, het verminderen van chronische pijn in schouders en nek, een gezondere onderrug en heupen en nog veel meer. Het werken met professionele atleten heeft ook zeer goede resultaten in de revalidatieperiode na de training. Mijn man is een professionele keeper en de BackMitra heeft hem veel geholpen om de spanning van het lichaam voor en na trainingen of wedstrijden los te laten, en ook om meer schouder- en wervelkolommobiliteit te krijgen, wat super belangrijk is voor keepers. Elke keer als ik het serene gezicht zie van een leerling of vriend die op de BackMitra ligt en het unieke effect van dit hulpmiddel voelt, ben ik blij dat ik deze magie kan delen! Met dank aan het BackMitra-team en de makers! Bedankt Guy Hamaekers! Tot ziens in Athene! Read more
Mijn vrouw ziet mijn schouders rechter worden
Leo Rijpkema
Bevalt uitstekend! Gebruik het dagelijks bij oefening. Mijn vrouw ziet mijn schouders rechter worden 🙂